Home  -  E-Sports

E-Sports

E-sport of elektronische sport staat voor competitief gamen, voor geoefende en getalenteerde spelers die op hoog niveau zijn geraakt, letterlijk op gebied van game uren en spelkennis maar ook figuurlijk in het spel zelf als gamer, op gebied van spelersniveau.

Spelers kunnen de e-sport zowel op individueel niveau als in teamverband beoefenen. De soort competitie hangt van het spel af. Zo zal in wedstrijden waarvan het speltype een 1ste-persoons-schietspel (In Engels: first-person-shooter afgekort FPS) een team van 5 gamers het opnemen tegen een ander team van 5 gamers

Bekende e-sport game titels:

  • Counter-strike: Global Offensive (afgekort CS:GO)
  • Rocket League
  • League of Legends
  • Hearthstone

Spawn Area is hoofdsponsor van Team Dragon Legion. Meer info? Hier klikken.
Teams spelen voor een deel van het prijzengeld. Dit gebeurt via inschrijvingen op bepaalde platforms of door qualifiers die de game ontwikkelaars zelf organiseren. Iedereen kan er deel aan nemen, die voldoen aan de minimum vereisten.

Meestal zijn deze qualifiers open en kan iedereen eens kijken hoever hij staat. Maar enkel de besten van de qualifiers gaan door naar de echte grote competitie. Je kan je ook als je net begint in e-sport inschrijven in platformen zoals FaceIt of ESL en zelfs voor de Benelux is er nu een platform met de naam Kayzr.

De competities zijn ook internationaal dus moet je ook veel reizen maar die worden wel betaald door de organisatie zelf, net zoals de accommodatie. Het hangt ook af van welke game hoe hoog de prijzenpot ligt. Hoe bekender de game, hoe groter de community, hoe meer geld, hoe groter de prijzenpot.

Spring naar toolbar